0727 850 017

Informatii, programari, contracte

5 recomandari pentru batraneti linistite

Batranetea este acea parte a vietii care sperie pe multi dintre noi din cauza neajunsurilor cu care vine – mai ales cele fizice, dar si a apropierii de sfarsitul vietii noastre. Cum faptul ca la un moment data viata noastra se va termina este o certitudine incontestabila de neajunsurile batranetii ne putem ocupa, astfel incat sa descoperim bucurie si in aceasta parte a vietii noastre.

Nu de multe ori evitem sa ne punem intrebarea Ce vom face la batranete? pentru ca nu dorim sa stim raspunsul inca, vrem doar sa traim in prezent, unde avem mai putin griji. Pentru a ne asigura o batranete linistita, cu mai putin probleme specialistii au intocmit o lista scurta cu 5 lucruri pe care le putem face incepand de acum.

1. Invata continuu!

Educatia te ajuta sa iti pui ordine in viata si in actiunile proprii, te ajuta sa te descurci mai bine cu stresul. Simpla cunoastere a unor lucruri atunci cand ai nevoie de ele iti va da o stare de relaxare, obstacolele vietii ti se vor parea mai mici. Drumul tau prin viata va fi mai lin cu fiecare lucru nou pe care il vei invata.

2. Renunta la fumat!

Desi crezi ca fumatul te relaxeaza si te ajuta sa faci fata stresului de fapt iti distruge sanatatea. Este binecunoscut faptul ca fumatul favorizeaza aparitia unor boli grave, chiar fatale, practic micsoreaza speranta de viata a fumatorilor. Daca ai facut greseala sa incepui sa fumezi considera la modul cel mai serios renuntarea la acest obicei. Este suficienta poluare in jur, nu are rost sa te supraexpui substantelor toxice.

3. Consuma alcool responsabil!

Consumul mare de alcool iti afecteaza sanatatea si viata sociala prin deteriorarae relatiilor cu familia si prietenii. Ca si fumatul. Consumul de alcool in exces nu te ajuta sa treci peste problemele vietii, doar adauga altele noi.

4. Mentine-te in forma!

4. Exercitii fizice si mentinerea unei greutati sanatoase.

In ultima perioada se observa o schimbare majora in obiceiurile tinerilor prin adoptarea alimentatiei de tip fast-food dublata de lipsa de miscare. Aceasta schimbare determina aparitia obezitatii la varste din ce in ce mai mici si dezvoltarea de afectiuni ale ficatului, colonului, inimii si pancreasului. Mentine o dieta echilibrata si ai grija sa faci miscare zilnic pentru a-ti mentine o greutate corporala in limite normale. Nu trebuie sa faci sport de performanta, doar sa mergi mai mult pe jos, sa folosesti scarile ori de cate ori ai ocazia.

5. Alege-ti cu grija prietenii!

Spune-mi ce prieteni ai ca sa iti spun cine esti! Nimic mai adevarat, de aceea trebuie sa ai grija in compania caror oameni iti petreci timpul deoarece te vor influenta mai mult decat crezi. Alege sa iti petreci timpul cu oameni optimisti, cu pasiuni sanatoase, alaturi de care vei dobandi noi aptitudini.

 

Batranetea nu trebuie sa fie o povara, mai ales daca avem grija inca din timpul vietii de unele aspecte. Efectele benefice ale acestor recomandari le vom simti si pe parcursul vietii de adult, nu trebuie sa ajungem la varsta a treia pentru a culege roadele lor.